Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Η 1η ΕΛΛΗΝΙΚΗ εβδομάδα με "300" στη ΒΑΛΤΙΜΟΡΗ

Η εβδομάδα που διανύουμε έχει ονομαστεί Ελληνική εβδομάδα για την Βαλτιμόρη. Από τις 20 μέχρι και τις 27 Μαρτίου έχουν προγραμματιστεί σειρά εκδηλώσεων, και για τον εορτασμό της εθνικής μας παλιγγενεσίας, αλλά και για την προώθηση του ελληνικού πολιτισμού. Στο πλαίσιο της 1ης ετήσιας Ελληνικής Εβδομάδας θα γίνουν προβολές των ταινιών, μεταξύ των οποίων οι ταινίες "Ζορμπάς" του Μιχάλη Κακογιάννη, "Ποτέ την Κυριακή" του Ζιλ Ντασέν, "Οι 300 του Λεωνίδα", "Γάμος αλά Ελληνικά".
Η Επιτροπή Αδελφοποίησης της Βαλτιμόρης με τον Πειραιά ηγείται των εκδηλώσεων. Η έναρξη της πρώτης Ετήσιας Ελληνικής Εβδομάδας στην Βαλτιμόρη έγινε την Κυριακή από την δήμαρχο Stephanie Railings-Blake, την ελληνικής καταγωγής αντιδήμαρχο Kaliope Parthemos και τον τέως Πολιτειακό υπουργό Οικονομικών του Maryland, Άρη Μελισσαράτου σε ελληνικό εστιατόριο της Eastern Avenue, που διασχίζει την ελληνική συνοικία. Όπως αναφέρει η ελληνική υπηρεσία της "Φωνής της Αμερικής", μέχρι και τις 27 Μαρτίου, κάθε μέρα ένα διαφορετικό εστιατόριο της ελληνικής γειτονιάς το «Μύκονος», «Ίκαρος», «Ζορμπάς», «Ακρόπολης», «Μαύρη Ελιά» και «Αγορά» θα προωθεί την την μεσογειακή κουζίνα ενώ "Το Κεντρικόν", το παλαιότερο κατάστημα της ελληνικής γειτονιάς στην Βαλτιμόρη, θα προσφέρει στους επισκέπτες ελληνικούς οδηγούς μαγειρικής, ελληνική μουσική και βίντεο.

Στο πλαίσιο της 1ης ετήσιας Ελληνικής Εβδομάδας θα γίνουν προβολές των ταινιών, μεταξύ των οποίων οι ταινίες "Ζορμπάς" του Μιχάλη Κακογιάννη, "Ποτέ την Κυριακή" του Ζιλ Ντασέν, "Οι 300 του Λεωνίδα", "Γάμος αλά Ελληνικά".

Οι εκδηλώσεις της Ελληνικής Εβδομάδας στη Βαλτιμόρη θα κορυφωθούν με την καθιερωμένη ετήσια παρέλαση για τον εορτασμό της επετείου Ελληνικής Παλιγγενεσίας, την Κυριακή 27 Μαρτίου.


www.psema.gr - Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου